21 Temmuz 2013 Pazar


 İRMİKLİ ŞEKERPARE


  1. 1 paket oda ısısında margarin
  2. 1 yumurtanın tamamı 1 tanede yumurta beyazı sarısı üstüne sürülecek
  3. 2 yemek kaşığı pudra şekeri yada tozşeker
  4. 1 çay bardağı irmik
  5. 1 paket kabartma tozu
  6. 1 paket vanilya
  7. 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  8. aldığı kadar un
  9. şerbeti için
  10. 3 subardağı şeker
  11. 4 subardağı su
  12. yarım limon
  13. 1 paket vanilya
       Tarifin Hazırlanışı  Önce şerbet kaynamaya konulur kaynamaya çıkınca limonu sıkılır;şerbet güzel kıvamlı bir şerbet olacak sıvı olmayacak baklava şerbeti gibi yoğun şerbet olacak.şerbet pişip ocaktan alınacağı zaman vanilyası konup karıştırılacak ve fırından çıkan tatlıya dökülecek.
  1. Hamur için margarin irmik yumurtalar şeker sıvıyağ kabartma tozu vanilya konulup üzerinede aldığı kadar un konup kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilecek.
  2. Pişen sıcak hamurların üstüne sıcak şerbet gezdirilir;şerbeti çekincede servis yapılır.
  3. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder