İRMİKLİ ŞEKERPARE
- 1 paket oda ısısında margarin
- 1 yumurtanın tamamı 1 tanede yumurta beyazı sarısı üstüne sürülecek
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri yada tozşeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- aldığı kadar un
- şerbeti için
- 3 subardağı şeker
- 4 subardağı su
- yarım limon
- 1 paket vanilya
- Hamur için margarin irmik yumurtalar şeker sıvıyağ kabartma tozu vanilya konulup üzerinede aldığı kadar un konup kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilecek.
- Pişen sıcak hamurların üstüne sıcak şerbet gezdirilir;şerbeti çekincede servis yapılır.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder