Karadenizli olunca yöresel ekmeğimizle açılım yapmak istedim; eskiden sadece su ve tuzla yoğurduğumuz ekmeğimizin orjinalliğini bozup modernleştirdik; modernize edilmiş haliyle...
Malzemeler
1 Kg Mısır unu
2 Adet Yumurta
3 Yemek kaşığı yoğurt
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı tuz
Mısır
ununu derin bir kabın içine alalım malzemelerin hepsini ilave edip
sıcak suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Elde
ettiğimiz hamuru altı eşit parçaya ayıralım herbirine resimdeki gibi
şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yemek
kaşığı yardımıyla yoğurt sürelim, önceden ısıtılmış fırında 200
derecede pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder