5 Temmuz 2013 Cuma

Mısır Ekmeği

Karadenizli olunca yöresel ekmeğimizle açılım yapmak istedim; eskiden sadece su ve tuzla yoğurduğumuz ekmeğimizin orjinalliğini bozup  modernleştirdik; modernize edilmiş haliyle...



Malzemeler
1 Kg Mısır unu
2 Adet Yumurta
3 Yemek kaşığı yoğurt
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı tuz


 Mısır ununu derin bir kabın içine alalım malzemelerin hepsini ilave edip sıcak suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Elde ettiğimiz  hamuru altı eşit  parçaya ayıralım herbirine resimdeki gibi şekil vererek  yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yemek kaşığı yardımıyla yoğurt sürelim, önceden ısıtılmış fırında 200  derecede pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder